Een waterdichte betonkelder

Een betonkelder is een kelder die enkel dienst moet doen als opslagruimte voor voedingswaren of materialen, als wijnkelder of parkeergarage. In dit soort kelders is er geen isolatie voorzien aan de buitenzijde van de muren. Vaak worden er enkel standaard kelderramen voorzien om er zo voor te zorgen dat er minimaal daglicht aanwezig is. 

Het voordeel van een betonnen kelder is dat deze sneller waterdicht is dan een gemetselde kelder. De kelder is ook extra sterk en heeft mooie gladde wanden. Bij betonnen kelders kan je kiezen tussen een kelder van gewapend beton en een prefab kelder.

Gewapend beton of prefab

Een kelder van gewapend beton wordt meteen in de bouwput geplaatst. Hiervoor brengen we een bekisting aan, waarin we later het beton gieten. Door middel van wapeningsijzers bengen we bewapening aan in het beton. Daarnaast kan je ook kiezen voor staalbeton. We mengen dan staalvezels door het beton en gieten het beton in de kelder. De kosten van deze twee opties zijn ongeveer gelijk. 

Een prefab betonkelder wordt in een fabriek gemaakt en daarna geplaatst op jouw bouwplaats. Omdat deze kelder ook vervoerd moet worden, kan hij niet al te groot zijn. De prefab kelder wordt in de fundering geplaatst en kan dus zelf niet als fundering dienen, in tegenstelling tot een kelder van gewapend beton.

Polieren van de betonvloer

We werken de betonvloer af door hem te polieren. Zo werken we het ruwe effect weg en maken we de vloer mooi egaal en glad. 

Aan de hand van de plannen die je digitaal naar ons doorstuurt, stellen we een gratis, vrijblijvende offerte op. 

We helpen je graag verder